Informatie over ledschermen

Belangrijke informatie over ledschermen !

Ledschermen zijn uitermate geschikt voor evenementen, beurzen, stedenpromoties, bedrijfsopeningen en mobiele reclamecampagnes.
Klik hieronder op een link voor gedetailleerde informatie.

Wat is een LED?

LED-schermen bestaan uit modules van erg kleine diodes. Deze diodes zijn gekleurd in de drie primaire kleuren, Rood-Groen-Blauw. De combinatie hiervan biedt de mogelijkheid om ieder type multimediaondersteuning te tonen.

Deze schermen hebben een grote helderheid, een uitzonderlijk getrouwe weergave en verbruiken erg weinig elektriciteit.

Waarom voor een ledschermen kiezen?

Wij zijn zo gewoon geworden aan de statische publiciteitsboodschappen dat ze nog amper opvallen in het startbeeld. Wanneer we een helder en bewegend beeld passeren dat de boodschappen getrouw weergeeft, richten we automatisch onze aandacht op deze lichtbron.
Zo wordt uw boodschap in een oogwenk gelezen.

De productiekost van traditionele papieren affiches zijn extreem duur als u er maar enkel exemplaren van wil laten drukken.
Wanneer u na enkele dagen uw boodschap wil aanpassen aan een veranderende marktsituatie draait u weer op voor de setup kosten.
Ledborden kunnen uw boodschappen per minuut laten varieren. ZONDER MEERKOST.

Resolutie & Pitch

De resolutie, of het totale aantal pixels op een scherm, is een erg belangrijke factor die het visuele aspect ven een LED scherm sterk beinvloedt.
Een hogere resolutie is het gevolg van meer LED's per vierkante meter, hetgeen direct invloed heeft op de beeldkwaliteit in verhouding tot de kijkafstand.
Het is zeer belangrijk dat u de een mooie presentatie kan aanbieden, ga daarom steeds voor een resolutie die voor uw doel de hoogste kwaliteit garandeerd.

De pitch is de afstand tussen de LED's. Bij een scherm van 10mm pitch staan de LED's 10 mm uit elkaar, bij een scherm van pitch 8mm pitch is dit 8mm ...
Pitch en resolutie staan in verhouding tot mekaar, het is dus belangrijk dat u, in navolging van de resolutie steeds voor een pitch kiest die voor uw doel de hoogste kwaliteit garandeerd. Zo zijn de 16mm pitch schermen, die enkele jaren geleden nog de kwaliteitsnorm waren, totaal niet meer geschikt om er bewegende beelden en foto's op te vertonen.

Helderheid

De brightness of helderheid van een LED scherm wordt uitgedrukt in NIT's.
Een NIT wordt omschreven als de eenheid van luminantie hetgeen inhoudt "de hoeveelheid licht die per oppervlakte-eenheid wordt weerkaatst".
Luminantie wordt weergegeven in candela per vierkante meter.
Candela (symbool "cd") is de eenheid van lichtsterkte.
Een candela staat voor de lichtsterkte van 1 kaars.

1 cd per m2 = 1 Nits = 3,426 Ansi lumen.

Een hoger aantal NIT's betekent een hogere helderheid of lichtopbrengst van het LED scherm. Een indoor LED scherm produceert tussen de 800 en 2000 Nits en een outdoor LED scherm tussen de 5000 en 8000 Nits
Ook bij direct zonlicht zijn outdoor Led-World schermen perfect zichtbaar.

Kan het wat minder fel?
...natuurlijk, de schermen zijn handmatig- of automatisch te dimmen, afgestemd op uw wensen!

Beeldverhouding

Beeldverhouding of aspect ratio is de verhouding tussen breedte en hoogte van een beeld.
Bijvoorbeeld:   4:3 (traditionele televisie)  of    16:9   (breedbeeldtelevisie)

Kijkafstand & Kijkhoek

Kijkafstand:

De afstand die men neemt van het LED scherm heeft invloed op de beeldbeleving. Als regel houden wij aan dat de ideale kijkafstand 1000 x de pixel pitch is.
Dus bij een 10 mm pixel pitch scherm is dit 10 meter.
Dit is de afstand vanwaar het menselijk oog geen afzonderlijke pixels meer ziet.
Natuurlijk kunt u ook van dichterbij (en zeker van verderaf) naar het scherm kijken. Dichterbij het scherm zullen de pixels steeds duidelijker zichtbaar worden, maar het beeld zal lang acceptabel blijven.

Kijkhoek:

De kijkhoek betekent in het algemeen: "hoever een kijker naar weerszijden van een scherm kan lopen en de boodschap nog kan zien bij dezelfde brightness/helderheid". Vaak wordt gesproken over "leesbaarheid" terwijl de kijkhoek toch echt alleen met "brightness" te maken heeft.
Hieronder twee voorbeelden van LED's die op de markt zijn; een 30° LED en een 70° LED (wide angle).

Aansluitingen

Al onze schermen kunnen aangesloten worden op een normaal stopcontact van 230V.

Hoe spelen de schermen de presentaties af?

Onze ledschermen zijn voorzien van ingebouwde mediaplayers of computers.

Levensduur

Een LED scherm is een behoorlijke investering. Logisch dat u meer wilt weten over de levensduur van een led-world videoscherm. LED techniek heeft als reputatie: duurzaamheid, economisch in verbruik, milieu ontlastend en een aanzienlijke levensduur.

Maar wat verstaan we nu onder 'lang meegaan' ?

Een levensduur variërend van 50000 tot 100000 uren. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van onderstaande, verschillende gebruiken:
- Staat het scherm dag en nacht aan, of slechts tijdens bepaalde uren op een dag?
- Hoe is de ligging van het scherm? Is dit op het noorden of het westen?
- Staat het scherm overdekt of staat het in weer en wind?
- Hoe is de afstelling van het scherm? Branden de LED's continu voluit of staan ze iets gedimd afgesteld?
- Er nog tal van technisch diepere zaken zoals de kwaliteit van de gebruikte voedingen en ventilatoren.

De opgegeven levensduur is in feite een 'halfwaarde tijd'. Dit is de tijd dat een LED kan branden totdat hij de helft van het (bij nieuwe ingebruikname) opgegeven licht uitstraalt.

Wat kan KD-Eventscreens mij garanderen?

Wij garanderen dat de opgegeven lichtsterkte van het Ledscherm, gedurende de ganse levensduur zal behouden blijven. Doch slechts onder voorwaarde dat het scherm onder normale omstandigheden gebruikt wordt en dat wij, voor u, het professioneel onderhoud uitvoeren.